Manyetik alan

Manyetik alan; ‘aslî tesirler’in ‘varlık’lar ve ‘madde’lerde kullanılıp bazı işlemlerden geçtikten sonra, değişerek, aslî durumunu kaybetmiş, mahiyeti değişmiş ve başkalaşmış olarak (tâli tesirler hâline dönüşmüş olarak) varlıklardan ve maddelerden dışarı yayınlanması ve yayınlanan bu ‘tâli tesirler’i içeren alandır. (80,63,65,44, 66)

Atomun ve maddelerin manyetik alanı

Bütün maddelerin manyetik alanları vardır. (47) Esasî bir tesir, maddenin tam ortasında bir odak teşkil ederek madde cüzlerini etrafına toplamak suretiyle madde teşekkülâtını (oluşumunu) meydana getirir ve o maddede çeşitli transformasyonlara (dönüşümlere) uğradıktan sonra kalitesi düşmüş ve başkalaşmış olarak maddeden tekrar dışarı yayınlanmaya başlar ki, buna o maddenin manyetik alanı denir. (65) Fakat inkişaf etmiş bir atomun manyetik alanı ilk hidrojen çekirdeğinde (İlk hidrojen atomu) olduğu gibi basit değildir: (47) Hidrojen çekirdeklerinin kompozisyonlarından meydana gelen hidrojen atomunun bünyesinde bir sürü partikül olduğu ve her partikülün de bir manyetik alanı bulunduğu için, bu inkişaf etmiş atomun manyetik alanı da o atomu oluşturan cüzlerin manyetik alanlarının sentezinden meydana gelmiştir ki, böyle bir sentezden oluşan alana “manyetik alanlar sentezi” denir. (47)

Nerede madde varsa orada bir manyetik alan vardır. (48) Böylece bir atomun manyetik alanı olduğu gibi, atomun bütün inkişaf safhalarının da, yani ‘elementler’in de ve bu elementlerden yapılmış cisimlerin, dünyaların, ‘güneş sistemleri’nin de ve ayrıca, ‘galaksiler’in, ‘âlemler’in ve varlıkların da birbirlerine nazaran daha kapsamlı, daha kompleks manyetik alan sentezleri vardır. (48)

Varlıklar ve maddeler arası ilişkilerin manyetik alanlar yoluyla sağlanması

Bir tesirin bir maddeden bir maddeye gelmesi demek, o tesiri “verici madde”nin manyetik alanından alıcı maddenin manyetik alanına çok ince bazı partiküllerin, yani pek yüksek hareketleri haiz (hareketleri taşıyan, hareketlere sahip) değerlerin aktarılması demektir. (80) Maddelerin ve varlıkların birbirlerine tesir etmeleri bu manyetik alanlarının birbiriyle temasları sonucunda yapmış oldukları alışverişler sayesinde mümkün olur; yani maddelerin birbirleriyle ve varlıklarla olan bütün ilişkileri, bu manyetik alanlar vasıtasıyla sağlanır. (47, 65-66) Örneğin, bir “a” varlığı, “b” maddesinin bünyesinde bazı değişmeler ve tezahürler elde etmek istiyorsa, kendi tesirlerini içeren manyetik alanı nı o maddenin manyetik alanıyla temas ettirir; “b” maddesinin manyetik alanından o maddenin bünyesine geçen bu tesirler, böylece, “a” varlığı tarafından belirlenmiş derece, yön, şekil ve dozlara göre, istenilen hareket ve sonuçların o madde üzerinde meydana gelmesine neden olurlar. (66)

Bir ‘ruh’, maddeleri ‘madde kâinatı’ndaki temsilcisi olan varlığı vasıtasıyla, onların manyetik alanlarına tesir ederek kullanır: (48) Varlığıyla tesirde bulunduğu maddelerden, o maddelerin ait olduğu dünyalardaki tatbikatlarına uygun gelen bedenleri kurar; bu bedenler vasıtasıyla da o dünyalardaki diğer varlık ve maddelerin manyetik alanlarına tesir etmek ve onları kullanmak suretiyle tekâmülünü sağlar. (49) Bir insan bedenini kuran ve idare eden insan varlığı, o bedeni, o organizmayı ‘beyin’ hücrelerinin, yani sinir sistemi hücrelerinin manyetik alanlarından oluşan “manyetik alanlar sentezi”ne hâkim olmak suretiyle idare eder. (78, 86) İnsan varlığının bedenle olan ilişkisi beyin hücrelerinin manyetik alan sentezine hâkimiyeti ve bu vasıtayla tüm organizmaya tesirlerini göndermesi şeklinde olur. (91) Beyin hücreleri varlıkları

Metapsişik fenomenlerin manyetik alanlarla açıklanması

Bir manyetizmacının, insanı manyetize etmesi yine aynı yoldan olur. (66) Yani kendi bedeninin manyetik alanıyla süjesinin manyetik alanını temasa geçirmek suretiyle ona tesir eder. (66) Yine bir spiritizma celsesinde insanların “ektoplazma” dedikleri materyalizasyon olayları da bedensiz varlıkların manyetik alanlarının medyomun manyetik alanıyla temasları sonucunda meydana gelir. (66) Fiziksel medyomların (Fiziksel medyomluk) meydana getirdikleri diğer fenomenler de aynı şekilde, hep bu mekanizmayla olur. (66) Yani bütün bunlar, manyetik alanlar üzerine yapılan tesirlerle, o alanların bağlı bulundukları madde kombinezonlarında (Madde kombinezonu) çeşitli transformasyonların meydana getirilmesi suretiyle olur. (66)

İnsanın manyetik alanı

İnsanların, yani spiritlerin, spiritüalist ekollerin “perispri” olarak adlandırdıkları şey, insan bedenlerinin manyetik alanlarından ibarettir: (48) Yüzyıllardan beri dünyada çeşitli spiritüalist ekollerin çeşitli adlarla anıp da bir türlü izah edemedikleri ve mahiyetini anlayamadıkları perispri denilen şey, aslında dünyada mevcut olan bir madde hâlidir, fakat insanların tanımakta oldukları maddelerin üstünde kalan madde hallerinden biridir. (11) Ruhun kâinatımızdaki durumu

Güneş sisteminin ve Dünya’nın manyetik alanı

Her güneş sisteminde bir çekirdek etrafında dönen çeşitli küreler ya da madde cüzleri vardır. (296, 261) Bu madde cüzlerinin her birinin etrafında, o cüze mahsus birer manyetik alan mevcuttur. (296, 261) Bu manyetik alanlar arasındaki karşılıklı tesirleşme durumları da o çekirdeğin ve etrafında dönen cüzlerin inkişaf derecelerine göre değişir. (296) İşte bu tesirleşmeler sonucunda kurulan denge hâllerinin bütünü de güneş sisteminin manyetik alanlar sentezini meydana getirir. (296) Yani sistemdeki kürelerin manyetik alanlarının birbiriyle ahenkleşerek kurdukları ilişkilerden, o sistemin kendisine mahsus manyetik alan sentezi meydana gelir. (261) Sistemin manyetik alan sentezini oluşturan bu manyetik alanlar birbirleriyle ilişki ve denge hâlindedir. (261)

Bir sistemin gezegenleri, sanıldığı gibi, o sistemin güneşinden koparak ayrılmış parçalar değildir. (261) Bunlar, o sistemin mensup bulunduğu galaksi (Galaksiler) içinde ayrı ayrı teşekkül etmiş (şekillenmiş, oluşmuş) ve inkişaf derecelerine oranlı olarak, manyetik alanlarının ilişki ve dengeleri sonucunda meydana gelen hareketlerle birbirine bağlanmışlardır. (261)

Her biri mensup bulunduğu madde cüzüne ait ayrı bir karakter taşıyan bu alanlar, bir sistem içinde birbirleriyle çok sıkı temasları olduğu hâlde, asla birbirlerine karışmazlar; bu yüzden, bir küreye ait herhangi bir madde cüzü, o kürenin manyetik alanını terk edip diğer bir kürenin manyetik alanına giremez. (295) Fakat eğer herhangi bir zorlama karşısında böyle bir hâl meydana gelirse, o cismin girmiş olduğu yeni manyetik alanın mahiyetine uyması ve bunun için de kendi mahiyetini köklü olarak değiştirmesi zorunludur. (295) İşte böylece, bir sistem içindeki çeşitli kürelerin manyetik alanları, o sistemin genel bünyesinin icaplarına göre, aralarında tesirleşir ve tam bir denge hâlinde bulunurlar. (295)

Her sistemin, kompleks bir manyetik alanlar sentezinden oluşan, kendisine mahsus bir durumu vardır. (296) Dolayısıyla her sistemin manyetik alanının galaksi içindeki diğer sistemlerin manyetik alanlarıyla da denge hâlinde bulunması gerekir ki, bu manyetik alan dengeleri gittikçe kompleksleşerek, genişleyerek galaksiler arasına kadar uzanır. (296) Şu halde bir galaksinin manyetik alan kompleksleri arasında kompleksleşme oranında kapsam kazanan denge hâlleri vardır. (296)

Yüksek vazifeli varlıklar, dünyalara (Dünya gezegeni), ‘güneş sistemleri’ne ve galaksilere onların manyetik alan sentezleri kanalıyla tesir ederek vazifelerini yaparlar. (49) Mesela birkaç güneş sistemini, hatta birkaç galaksiyi içine alan ve manyetik alanlarına tesir etmek suretiyle onları idare eden çok yüksek vazifeli varlıklar mevcuttur. (49) Manyetik alanlar yoluyla dünyaların, sistemlerin, güneşlerin hâl ve durumlarına tesir edebilecek hareketler, ancak çok Yüksek Plânların işidir ve kuşkusuz bunlar Aslî Prensibin (Aslî Prensip) icaplarına (Aslî icap) göre kontrollü olarak yapılır. (48)

Bir güneş sistemindeki herhangi bir kürede meydana gelecek değişiklikler de, o kürenin manyetik alanına yapılacak tesirlerle mümkün olur. (296) Yani bir kürede icap eden sayısız değişmeler; o kürenin manyetik alanına, sistemin güneşinden veya başka bir yerden gelecek tesirlerle meydana gelir ki, bu tesirler de ‘vazife plânı’nın o sistemde vazifelenmiş bulunan varlıkları tarafından direkt veya endirekt olarak gönderilir. (296)

Dünya’nın idaresinde vazifeli varlıklar da mesela Dünya’daki küçük veya büyük tabiat olaylarını Dünya’nın kapsamlı ve geniş manyetik alanından istifade ederek, bu alana çeşitli tesirler göndermek suretiyle meydana getirirler. (48) Tabiat. Dünya’daki hareket ve sonuçları meydana getiren tesirler, ‘Ünite’den süzülerek gelen aslî direktiflere göre, Dünya’da ihtiyaç duyulan durumları sağlamak vazifesiyle yükümlü (Yükümlülük) Yüksek Plândan (Dünya idare Plânı) direkt veya endirekt olarak Dünya’nın manyetik alanına inmektedir. (305) Mesela yeryüzünde bir depremin, bir volkanik püskürmenin, bir tufanın ortaya çıkması gibi büyük tabiat olaylarının meydana getirilmesi, Dünya’nın manyetik alanına vazifeliler tarafından gönderilen tesirlerle sağlanır. (66) Tabiat

Tâli tesirler

Tesirler

Dirijan tesir

Öncü tesir

Güdücü tesir

Süzgeç mekanizmaları

Transformatör istasyonlar

Düalite prensibi

Ruhun kâinatımızdaki durumu

Medyomluk